– Tre väldigt lojala spelare som pushade oss oavsett situation. När det försvinner några som varit med länge behöver gruppen som helhet ta hand om varandra, säger Nilla Fischer.
Thunebros klarsynta och knivskarpa analyser, Sjögrans förmåga att sätta allt i sitt sammanhang och Rohlins säkra magkänsla kommer aldrig mer till uttryck i text eller TV-ruta i landslagsärenden.
En bisak förstås. Desto mer betyder de dryga 400 landskamperna som försvunnit från urvalet. I klartext all rutin och allt lugn i lagspelet, för att inte tala om den individuella skickligheten som Sverige går miste om.
– Alla vi känner varandra. Men vi behöver få ihop gruppen, socialisera och integrera, säger Nilla Fischer som blivit med en ny titel sedan mångåriga landslags- och klubbkamraten Therese Sjögran sagt adjö till den blågula spelartröjan.
Numera är det mittbacken Fischer som varit längst i landslaget.
– Det blir lite att man försöker föregå med gott exempel, diskutera och prata, säger hon och lägger också vikt vid att öka sina försvarskunskaper.
– Jag vill hjälpa till mer i rollen och bli bättre på att se taktiska saker, om vi gör rätt eller fel. När vi samlas handlar det om att se spelet på träningarna, titta på matcher i efterhand. Jag har inte ett naturligt taktiskt öga, säger hon.
Men en rätt bra känsla?
– Jo, med hjälp av min spelförståelse kommer det att lösa sig.
VM-diskussioner gav nytt spelsystem
Känslan är definitivt att saker behöver hända i efterdyningarna till VM om Fischer ska få uppleva fler medaljstrider under sin landslagskarriär.
Måndag kväll var möteskväll i Göteborg, mästerskapsdiskussioner med högt i tak stod på schemat.
– Jag känner inte så annorlunda jämfört med hur det var direkt efter VM, besvikelsen är det största. Sen kommer lite revanschlusta, att visa vad vi kan.
Ett nytt spelsystem, som håller och inte får ge vika när det börjar brännas verkar vara på gång.
– Det kommer att testas, det börjar att vi tror på någonting utifrån de spelare vi har, säger Pia Sundhage.
Dessutom har dörren öppnats för flera spelare, guldglänsande talanger är på väg att lotsas in i truppen.
– Det ser bra ut, både den här och den förra generationen tog guld (i U19-EM, journ. anm.). De är vana att vinna med landslaget, det kan vi utnyttja till något positivt.
Vägvinnande om bron mellan U- och A-landslaget håller.
Moldavien, som förkvalat sig in i gruppspelet, är knappast destinationen vid regnbågens ände.
Granskningen kommer att gälla spelet som tar Sverige till en förväntad vinst, Pia Sundhage vet vad hon vill se i första landskampen efter VM.
– Vi måste hota mer, löpa förbi bollhållare till nästa linje. Jag hoppas att vi tar chansen en mot en, det bästa är om vi hittar kombinationer, säger hon.
Torsdag 15.00 Moldavien-Sverige
Matchen sänds direkt i TV 12.