– Jag känner mig pigg i kroppen, har ju en historia med skador men just nu har jag inga problem, säger hon till damfotboll.com.
Under OS-turneringen var 23-åringen från Kungsbacka Sveriges bästa anfallsvapen, central forward på rätt position med glöd i skon.
– En ganska fri roll och jag kunde spela det spelet jag ville. Jag var involverad, fick mycket boll i början och mycket boll på fötterna som jag gillar, säger Rolfö om den positiva delen i Rio de Janeiro.
Fram tills att hon haltade av kvartsfinalen, fortsatte på kryckor under en skadefylld period.
Dessutom under en banbrytande tid i karriären, i vintras blev anslöt anfallaren som utlandsproffs i Bayern München.
– Det har varit en bra tid, förutom skadorna. Det är lite annorlunda på många sätt, men en bra utmaning. Man tänker att det ska vara enklare än vad det är med språk och allting, men fotbollen har sitt språk och det går att förstå taktiska bitar, säger Rolfö som får ta del av storklubbens resurser med kontrakt i två och ett halvt år.
– De håller på och bygger en träningsanläggning för oss som står klar när vi kommer tillbaka från semestern som de lagt ner otroligt mycket pengar på. Vi kommer att ha allt samla som alla akademier. Innan var förutsättningarna inte som jag hoppats med fotbollsplanen utanför staden och gymmet på ett ställe men man visste ju om det.
Hur har det varit att gå skadad i din nya klubb?
– Det är bra förutsättningar, vi har mycket kontakt med läkare och den biten går så mycket snabbare när man är inne i organisationen. På sjukgymnastsidan har herrklubben sin del och vi har vår, men det är bra även där.
När foten, ljumsken och de tidigare skadebesvären tonade av kunde Rolfö ägna sig åt matchspel vid en handfull tillfällen och samarbeta Vivianne Miedema längst fram.
– En av de bästa forwards jag spelat med, otroligt skicklig, säger hon om holländskan som nu skrivit på för Arsenal.
Vad vet du om konkurrensen på forwardsidan framöver?
– De har värvat en holländsk tjej (Lineth Beerensteyn), en spelare som varit i den tyska ligan tidigare (Jovana Damnjanovic) och vi har också en tysk forward (Nicole Rolser) som spelat en del i år. Sen får vi om vi kör med en eller två forwards, men jag känner att jag får stort förtroende och ser stora möjligheter.
I landslaget får Rolfö också stort förtroende, under 2017 har hon funnits med alla gånger som inte rehaben hindrat. Men när EM-truppen ska tas ut går inga hållbara broar från OS-insatsen, menar hon.
– Det här är ett annat kapitel, de kommer att gå på vad man gör i dagsläget och det hoppas jag också.
”Här och nu som gäller”
När Bayern München fullföljde säsongen som tabelltvåa gjorde hon 90 minuter i sista omgången. Det kraftfulla spelet och den fina bollmottagningen ska ta henne till EM, med betydelsefulla matchtillfällen på vägen.
– En stor chans att visa upp sig och det är här och nu som gäller, upp till bevis. Nu har vi ändrat spelsystem, spelar rakare och 4-4-2 också, vi får se vad som kommer att skilja sig för mig, säger Rolfö som börjar på topp bredvid Lotta Schelin mot USA.
Hur kommer EM-förberedelserna att se ut för dig, seriesäsongen är ju över?
– Jag vill få in fotboll på egen hand, fortsätta med löpning och styrka för att känna mig så vältränad som möjligt, Sen kommer jag att ta kontakt med Linköping, det är ett bra sätt att träna med dem även om de kanske inte kör samma delar som jag.
Med tanke på skadetillfället gick hon miste om delar av den sprakande upplevelsen när Sverige slog ut USA på straffar. Just därför har Fridolina Rolfö en lite annan ingång till torsdagens träningslandskamp.
– Det kommer bli en speciell känsla, min största match i livet och så skedde det på det sättet. För egen del är jag revanschsugen, som lag vet jag att vi kommer att göra det jättebra, säger hon.
Torsdag 19.30 Sverige – USA
Fridolina Rolfös matcher under 2017
19 januari Norge – Sverige 2-1, utbytt i paus
24 januari England – Sverige 0-0, 90 minuters speltid
26 februari Bayern München – USV Jena 2-1, inhopp efter 67 minuter.
3 mars Sverige – Kina 0-0, utbytt i paus
6 mars Sverige – Nederländerna 0-1, inhopp efter paus
8 mars Ryssland – Sverige 4-0, inhopp efter paus 1 mål
15 mars (Tyska Cupen) Bayern München – VfL Wolfsburg 0-2, 90 minuters speltid
19 mars VfL Wolfsburg – Bayern München 2-0, utbytt i paus.
7 maj FFC Frankfurt – Bayern München 4-2, inhopp efter 34 minuter & utbytt efter 83 minuter.
14 maj Turbine Potsdam – Bayern München 0-3, utbytt efter 72 minuter
21 maj Bayern München – SGS Essen 2-0, 90 minuters speltid