I en intervju med fifa.com berättar Selma Al Majidi om hur hon tack vare fotbollen har vunnit respekt.
– Jag har alltid drömt om att bli tränare sedan jag såg min lillebror som var 11 år träna. Jag lade på minnet de råd han fick av sin tränare. Jag lärde hans instruktioner utantill och till och med hur han placerade ut konerna.
Hemma testade hon tränarinstruktionerna på sin bror och hans lagkamrater. Hon använder köksredskap som koner och de såg fotbollsmatcher på TV tillsammans med familjen.
– Det var så jag började komma till insikt i en sport som i mitt land är reserverad för män.
Selma Al Majidis dröm gick i uppfyllelse när hon blev inbjuden att träna P13- och P16-lag i klubben Omdurman club Al Hilal. Hon tvekade inte en sekund eftersom det inte finns några damlag i Sudan.
– Det är mycket svårt att träna tonåringar och jag fick vara stark för att klara av dem. Tonåringar lyssnar vanligen inte till vuxna och ibland till och med skrattar de åt vad jag har att säga. Jag har lärt hur viktigt är att ha tålamod. Det har hjälpt mig när jag jobbar med seniorlag,
Hon har gått det sudanesiska fotbollförbundets och Afrikas Fotbollsunions tränarkurser, har C-licens och går utbildningen för B-licens. Tack vare att hon klarat testerna i Al Hilal hörde andra klubbar av sig. Efter att Selma Al Majidi varit med om att föra upp några av dem kom hon till slut till div 3-laget Al Nasr i staden Omdurman.
– Några av spelarna ville inte jobba med mig eftersom jag är kvinna, berättar Selma Al Majidi. Hon är 25 år.
– Det kändes underligt för dem och alla kände sig obekväma. Med tiden kom de att respektera mig och jag har fått beröm. Det var en stor utmaning och jag tog mig an den på bästa sätt genom att rädda laget från nedflyttning.
Hon har fått kämpa för att ta plats och bekämpa motståndet från folk som tycker att det inte finns plats för kvinnor i fotboll. Selma Al Majidis järnvilja och beslutsamhet har hjälpt henne att övervinna hindren.
Med en handelsexamen som bakgrund har hon fortsatt kämpa för erkännande.
– Samhället har inte gillat vad jag gjort för den allmänna åsikten har varit att endast män skulle träna manliga lag. Vi lever i ett samhälle där Sudans invånare och seder och traditioner blockerar kvinnors sätt att leva, fotboll är en av dem.
Selma Al Majidis familj uppmuntrade emellertid hennes arbete för att fullfölja barndomsdrömmen.
– Mannen på gatan här är mer konservativ än mina föräldrar, tillägger hon.
– Min familj är mina största supportrar, särskilt min mamma och min lillebror, som jag har mycket att tacka för. Jag är lycklig över att vara en förebild i Sudan. Var jag än kommer hälsar mina landsmän på mig och gratulerar. Jag hoppas jag kan fortsätta på den här banan och bli tränare i ett div 1-lag och till och med få träna landslaget.
På en lista BBC ställt upp över de hundra mest inspirerande kvinnorna 2015 ser Selma Al Majidi redan fram emot det kommande året och hyser en förhoppning om att en dag få se ett sudanesiskt damlandslag med henne som förbundskapten.