Hans synpunkter är i mycket ett eko av vad som sagts i Sverige om alltför många importer i Damallsvenskan.
–Talanger i världsklass tillför, men det är viktigt att unga engelska spelare får chansen, säger Mark Sampson i en BBC-intervju.
Women´s Super League har växt till två divisioner denna säsong och antalet utländska spelare är rekordhögt, 16 procent, vilket dock inte är mycket jämfört med herrarnas Premier League med 64 procent – ungefär som Damallsvenskan i Sverige.
Kritiken i England har vuxit liksom i Sverige att utländska spelare som inte håller världsklass tar platserna för landets egna talanger.
I fjol var antalet spelare under 21 år i Englands Premier League det minsta någonsin och det ses som ett skäl till att herrlandslaget inte nått längre än kvartsfinal i de stora mästerskapen sedan 1996. Det var samma för damlandslaget i VM 2011 och EM 2013.
–Vi måste se till att våra unga spelare får rätt utbildning och att när de är tillräckligt bra får chansen att spela i WSL, säger Mark Sampson.
Liverpool Ladies som vann WSL förra året har sex utländska spelare i truppen, vilket är flest av alla lagen.
Chelsea Ladies har fyra (en av dem är Emma Wilhelmsson, fd LdB FC Malmö och Jitex, reds anm).
Mark Sampson förde förra säsongen upp Bristol Academy till högsta WSL och till final i FA-cupen, dit man nådde inte minst tack vare de spanska målspottarna Laura Del Rio och Natalia, och han påpekar att dessa hjälpte till att utbilda de yngre spelarna.
Arsenal har ingen engelskfödd spelare den här säsongen, likaså Everton, Birmingham och Manchester City bara en utländsk spelare vardera.
Women´s Super League har i sina bestämmelser att hälften av lagens spelare måste ha fotbollsfostrats i England i tre år upp till de fyllt 21.
Englands Fotbollförbunds (FA) chef för damfotbollen Kelly Simmons ser det som en utmaning, eftersom man har att följa EU-reglerna om fri rörlighet över gränserna, men FA är restriktivt mot spelare från andra länder för att få rätt balans.