2000 kvinnliga fotbollsspelare över hela Danmark har fått svara på frågor om vad som avgör mest varför de valt sporten och vad som utgör problem.
Högt på listan hamnar kombinationen fotboll och utbildning men även känslan av att deras klubbar inte prioriterar dem lika mycket som killarna.
– Vi ser av resultaten att flickorna har lusten att spela fotboll och det har stor betydelse för att fortsätta efter tonåren. Parametrarna utbildning såväl som klubbarnas och mediers fokus på pojkarna istället för flickorna är faktorer som väger så tungt att de senare med tiden väljer bort idrotten, säger DBUs ordförande för dam- och flickfotboll Mette Bach Kjaer.
– Det är oacceptabelt att vi tappar flickorna vid en tidpunkt när det finns klara bevis för att den fysiska träning och sociala gemenskap som fotbollen ger är viktig för deras hälsa. Det krävs ett stort arbete både av DBU och distriktsförbunden för att hjälpa klubbarna att rikta fokus på tjejerna liksom att vi ska vara föregångare till en ändring av kulturen bland medier och samhållet i stort.
Här är några av resultaten från projektet Pigernes Stemme:
40 procent av flickorna känner att deras klubb prioriterar pojkarna mer än de själva.
Hälften av flickorna har svårt att få vardagen att gå ihop vad gäller skola och fotbollsträning.
Stöd hemifrån är helt avgörande om de ska spela fotboll.
För flickor är tränarens fokus på gemenskap lika viktigt som fotbollskunnande.
40 procent av flickorna vill ha fler sociala arrangemang i klubben.
För flickorna är det nästan lika viktigt att spela tillsammans med kompisar som att spela med några på samma nivå.
25 procent av flickorna har dåliga upplevelser var gäller klubbhus eller andra faciliteter.