– Man är helt överväldigad efter de här första matcherna. Jag tycker att det är så himla häftigt med så mycket glädje och så mycket hejande, säger Stina Segerström.
Kontrasterna är stora mellan matchdagar och träningsdagar. När Sverige inte spelar står återhämtning, förberedelser, hotellhäng och småaktivititeter på programmet. Runt en halvtimme är avsatt för att möta media, resten av tiden tillbringar landslaget i en inre krets.
Matchdagarna, man behöver nästan inte skriva ut det efter de dubbla folkfesterna på Gamla Ullevi. Dammluckor öppnas med en ljudmatta som det är helt omöjligt att inte ta in och beröras av.
– Särskilt jag som inte spelar, då har man den lyxen, att vara lite mer avslappad och kan ta in atmosfären. Publiken hörs redan när man har kliver in för uppvärmningen.Vi spelar på perfekta gräsmattor och den stämningen som finns i laget, det är fantastiskt att uppleva en sån här grej, säger hon.
Nu får storpubliken lite andrum, Örjans Vall är inget modernt stadionbygge med resonans och tar bara 7 500 åskådare. EM-intresset har å andra sidan nått ut rejält i landet.
– Jag har hört även på andra matcher, där vi inte har spelat att det har varit mycket publik. Man blir alldeles varm inombords att det finns det intresset för fotbollen.
Stina Segerström bubblar, trots att vi befinner oss på en i jämförelse folktom träningsanläggning och trots att hon själv inte spelat en minut i turneringen.
– Man vill ju alltid spela, sen kan man välja lite själv hur man ställer sig till det. Man har ju en roll här och för göra sitt bästa av rollen som man fått genom att peppa laget och bidra till stämningen i gruppen.
Hur fungerar det under match, är du bara avslappnad då?
– Det är en balansgång, du ska hela tiden vara beredd på att gå in och spela men jag har ändå varit med några gånger där man blivit inkastad och det har gått bra ändå.
Stina Segerström lär få bida sin tid på bänken. Mittbacksparet är sammanflätat med Charlotte Rohlin som återtagit sin position som försvarsgeneral med pondus och Nilla Fischer som borde få titeln årets nykomling eller åtminstone årets omskolning utöver den eminenta nicktouchen i motståndarnas straffområde.
– Hon har gjort det fantastiskt bra, är one-of-a-kind med sin fysik, huvudspelet och samtidigt en teknisk duktig fotbollsspelare med fötterna.
Om Halmstadtrippen slutar med succé kommer landslaget tillbaka den tudelade miljön, avskärmade på Hisingen och tokstöttade på Gamla Ullevi lagom till semifinalen.
Men det som väntar är ett jobb som ska göras, först mot Italien i gruppfinalen och en match som inte blir en lätt promenad på stranden på Tylösand,
– Vi tänker inte jätteannorlunda inför matchen. Klart att vi vill vinna och tycker att vi ska vinna, alla spelarna vet vad som gäller och vi vill fram och göra mål. Samtidigt är det inte riktigt vinna eller försvinna inte riktigt som vi varit med om i några tidigare mästerskap. Vi kan gå ut och vara taggade, men lite avslappnade också.