– Vi vill använda de fasta situationerna, verkligen ta tillfället i akt. Då gäller det att vi tar det lite lugnare, det är absolut ingen stress, säger Charlotte Rohlin.
Under dagarna i Göteborg har angreppssätt som att utnyttja kanterna och komma ner på kortlinjen stötts och blötts. Når landslaget väl når dit lär frisparkar, hörnor, inkast och inkast komma naturligt när Färöarna försvarar sig.
Försvarsgeneralen Rohlin, själv en av spelarna som går på nick efterlyser mer eftertanke.
– Vi är bra på fasta men måste diskutera mer, vart hålen finns och vilken variant vi ska ta så att vi gör det till hundra procent, säger hon.
Ser du någon fördel för er kontra Färöarna?
– Vi ska vara bättre i luftrummet och ska vara bättre på huvudet än dem. Varianten på första stolpen har lyckats bra tidigare och den utifrån också. Vi har varianterna, det gäller bara att vi kommunicerar bättre.
Sverige behöver inte uppfinna hjulet på nytt för att skapa möjligheter från hörnflaggan. I somras var hörnorna en del av EM-trycket som blågult byggde upp på ett sätt som var respektingivande för motståndarlagen och Nilla Fischer var stark i straffområdet.
– Vi tycker ändå att vi gjorde för lite mål, tre stycken på 58 hörnor under EM, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson som ändå hoppas nå tillbaka till tyngden i årets sista landskamp.
– Vi hade ganska många hörnor mot Bosnien (tolv stycken; journ. anm.) men inte tillräckligt farliga. Där kommer vi att göra lite förändringar.
Vilka då?
– Mer varierat mellan långa och korta, det kan jag iallafall säga.
På den sista matchförberedande träningen ägnade Sverige en kort stund åt de korta varianterna. Hörnläggaren Therese Sjögran slog de flesta bollarna längs marken med vidarespel från en mötande spelare i straffområdet.
Tankarna att Sverige dessutom kan utnyttja spänst och fysik i nickduellerna borde spontant stämma. Lilie Persson understryker dock att ingenting kommer gratis, i synnerhet inte inför den sparsmakade inledningen på kvalet.
– Vi tyckte att det skulle vara en fördel mot Bosnien och Polen också men de är skickliga och tuffa. Huvudspel handlar ofta om mod och här går det inte bara att tro att man är bättre i luften bara för att man är svensk, säger hon.