Motionen om återupptagande av dam/flick-verksamhet kan avslås vid ett styrelsemöte men röstas igenom av närvarande medlemmar vid årsmötet och MFFs brukar vara mycket välbesökta.
Fotbollskanalen har inventerat de kvinnliga inslagen i herrallsvenskans klubbar och deras inställning
De tre Stockholms/Solna-klubbarna AIK, Djurgården och Hammarby har såväl elitdamlag som flickverksamhet.
IFK Norrköping har div 1-damlag och flickverksamhet.
Gefle IF har div 2-damlag och flickverksamhet.
BK Häcken har div 3-damlag och flickverksamhet.
IFK Göteborg har flickverksamhet.
IF Elfsborg har flickverksamhet.
Jönköpings Södra har flickverksamhet.
Falkenbergs FF ingen dam- eller flickverksamhet.
GIF Sundsvall ingen dam- eller flickverksamhet.
Helsingborgs IF ingen dam- eller flickverksamhet.
Kalmar FF ingen dam- eller flickverksamhet.
Malmö FF ingen dam- eller flickverksamhet.
Örebro SK ingen dam- eller flickverksamhet.
Östersunds FK ingen dam- eller flickverksamhet.
De representanter Fotbollskanalen pratat med uttrycker ett korrekt om ej entusiastiskt intresse för att ta in kvinnlig verksamhet i sina klubbar (- med stolt undantag för Gefle IFs klubbdirektör Eva von Schéele-Frid), eller hänvisar till närliggande klubbar med endast dam- och flickverksamhet.
Att elitklubbar på herrsidan även ska ha dam- och flickverksamhet även i Sverige blev en snackis först vid upptäckten att Paris Saint-Germain även har ett framgångsikt damlag och dessutom ett par svenskor, en rik klubb där damlaget också ges resurser. Ej att jämföra med de tre ovannämnda stockholmsklubbarna där det utåt sett verkar vara vattentäta skott mellan herr- och dam.
Om Malmö FF åter ska välkomna flickor lär man få börja från ruta ett. Även om pengarna finns är det en utopisk tanke att MFF skulle köpa ut FC Rosengårds mästarlag och förse det med ljusblå tröjor.
Det nyvaknade intresset för en del herrklubbar att bjuda in flickor i verksamheten kan troligen ses i ljuset av att man då blir mer ”PK”, alltså politiskt korrekta och kan påvisa att man också tänker jämställt.