– Last dance får man väl säga, jag trycker på den knappen rätt så ofta, sade hon.
Den defensiva grunden som Sverige snabbsnickrade till succé under OS duger i stort nio månader senare.
– Vi är bekväma med försvarsspelet, sen kan allt givetvis förbättras.
Sundhage klagar inte heller på konkurrensen mellan anfallsvalen men behöver lägga tid på samarbete och effektivitet längst fram.
Tonfallet är dock annorlunda jämfört med motsvarande mästerskapsuppladdning för något år sedan.
– Vi pratar inte så mycket om att behålla bollen längre i anfall. Nu pratar vi om kvalitet när vi kommer nära straffområdet, där ska vi göra rätt saker. Om det sedan blir ett eller två mål spelar ingen roll.
Att Sverige gjort sex mållösa matcher av de elva som spelats efter OS får förmodligen inget gehör i Sundhages förberedelser.
Nu är det spetsen som ska slipas, med krav på full närvaro från forwards när de vassa situationerna uppstår.
Förbundskaptenen har gjort sina val, kullkastar knappast anfallsmetodiken med halvannan månad kvar till EM.
– Vi startade 2013, då var ”Kosse” och Lotta bra då och vi spelade bra fotboll. Efter det har vi tjatat om för korta anfall, nu får vi fundera på att vi har snabba spelare och kan vända det. Vi pratar om lägen och nyckelyta, det räcker att komma in där en gång och göra mål.
Det är kvalitet men fortfarande fart och fläkt som gäller?
– Ja, tittar man på en spelare som är het just nu, Mimmi Larsson så går det så himla fort i allt hon gör. Lotta Schelin tycker jag har sett bra ut, med ett fantastiskt mål för två matcher sedan. I de två spelarna är det fart och fläkt men att behålla boll samtidigt har vi inte mäktat med, det är bara att erkänna detta, säger Sundhage.
– Istället för att uttrycka oss på det sättet har vi ett språk som säger, kvalitet när vi närmar oss linjen. Nu smäller det, fortsätter hon alldeles i början av den sista samlingen innan EM-truppen tas ut (20 juni).
– Det sista som vi ska göra tillsammans, fantastiskt om det blev bra. Jag försöker vara noga med att njuta av träningarna, de blir ju bara färre och färre.