– Den 1 oktober går vi in en ny organisation, jag är ytterst ansvarig för damlandslaget och kan koncentrera mig till 100 procent på de uppgifterna, säger hon.
Landslagsavdelningschef är den kommande jobbtiteln för Domanski Lyfors värv inom förbundet. Ren praktiskt handlar det om att hon släpper de yngre landslagen på arbetsbeskrivningen.
– Tidigare hade jag större medarbetaransvar. Lilie Persson tar över U23 Elit och jag kan jobba uteslutande med damlandslaget, gå över gränserna med marknad, kommunikation och evenemang.
Vad står överst på listan över förbättringar?
– Vi har redan en bra verksamhet, men strävar efter att bli ännu bättre på det vi redan är bra på.
EM med Basläger i Arnhem
För närvarande överskuggar sommarens mästerskap det mesta för Domanski Lyfors. Sverige förbereder just nu sig på hemmaplan, den 11 juli landar landslaget i Nederländerna.
– Vi kommer att bo på ett hotell utanför Arnhem, samma kedja som vi bodde på i samband med OS-kvalet och trivdes bra då. Omgivningarna är inte de allra roligaste, men det viktigaste är själva hotellet. Att man bor bra, rummen är relativt stora och faciliteterna gör att man kan sitta och umgås.
På de senaste turneringsresorna till Kanada och Brasilien, två geografiskt stora nationer fick Sverige flytta packningen, spelare och stötteapparat mellan spelorterna. Nu gäller ett basläger, med vissa justeringar för att bryta eventuell tristess.
– Vi tycker alltid det är bra att byta lite, nu får vi ett transferhotell i Breda inför Tysklandsmatchen, UEFA har bestämt att den lösningen gäller när restiden är mer en och en halv timme.
Marika Domanski Lyfors följer den svenska insatsen på nära håll, även om mycket av hennes jobb under turneringen handlar om annat än det sportsliga förutsättningarna.
– Jag ska se till att allt fungerar, att allt är i sin ordning för att laget ska prestera så bra som möjligt och att ledare eller spelare inte ska sakna någonting för sin prestation. Visst kan jag diskutera fotboll, men det är framförallt saker som ska göra att miljön är så bra som den någonsin kan bli.
Fotbollsfesten är 35 dagar bort, numera går de stora turneringarna som samlar befolkningen hand i hand med säkerhetspådrag och förhöjda hot. Frågor som på olika sätt hamnar på landslagschefens bord.
– Det har blivit mer fokus på säkerhet, som det har varit ganska lång tid. Jag minns när jag förbundskapten att det var rigoröst pådrag under VM i USA 2003, också i Kina. I samband med mästerskap ser man inte allt, men man vet att det finns och kan känna sig trygg, säger Domanski Lyfors.
– För spelarna är det alltid en briefing, det hade vi förra året om läget i Rio (de Janeiro). Både med specifika och allmänna saker som man kan trycka på.
Saknar matchcoachning
Efter nio år som blågul förbundskapten och lika lång tid som landslagschef vet hon skillnaden mellan medaljsuccé och tung motgång. Och trots att det gått en tid sedan tog ett steg tillbaka Marika Domanski Lyfors från sidlinjen och matchpuls finns de bitar nära i sinnet.
– Jag saknar fortfarande matchcoachningen, känner vid varje mästerskap att jag gärna skulle stå där på sidlinjen och coacha ett lag. Jag har ett roligt jobb, men vidhåller fortfarande att det är det roligaste man kan göra, säger hon.