– Jag tycker det är tråkigt egentligen att prata om revanschlust. Men jag gör gärna det när det kommer till Tyskland, för jag har fan revanschlust. Den är ganska stark faktiskt och det är ju inte så konstigt, säger Lotta Schelin.
Schelin har bland annat det bortdömda målet i EM-semifinalen för fyra år sedan att smälta och eventuellt kasta i minnesluckan om hon får igång skyttet i den länge emotsedda måndagsmatchen.
Tysklands övertag är grundmurat, inte omöjligt att rasera enligt landslagets mesta målskytt.
– Det sjuka i allt är jag tror att vi känner att det ofta är tajta, bra matcher. Kanske inte i Kanada men annars brukar det vara så. Kalla oss dumma eller vad som helst, men vi har tron varje gång. Blir man nedslagen så är det upp igen, säger hon väl medveten om att det är skillnad på att hantera en förlust i en utslagsmatch jämfört med gruppspelet.
– Det blir mer avslappnat när det inte står och faller med den matchen.
Tyskland har fyllt på med fler yngre spelare hela vägen in i matchtrupperna och det blir första gången som Steffi Jones har ansvaret i en tävlingsduell lagen emellan.
– Det förändrar lite i en grupp när det kommer en ny förbundskapten med andra tankar. Man vet att det tar lite tid att spela in sig, samtidigt har vi presterat väldigt bra men det finns saker som vi kan utnyttja. En klassisk grej är att de väldigt offensivt lagda, framförallt deras ytterbackar.
Ett mål under året i landslagströjan är en utdelning som bara kan bli bättre för rekordhållaren. Då krävs bland annat att Sverige får igång eget spel och kan bygga ut mot de tyska svagheterna.
– Det kommer att finnas lägen och möjligheter för oss att utnyttja. Sen är det en balansgång för de kommer att gå snabbt framåt och det finns utrymme bakom backlinjen. En annan sak är att de har de har stor respekt och också brukar falla, så det går att hitta yta framför deras backlinje och fylla på med folk. En blandning mellan det snabba anfallsspelet och det mer etablerade hade varit trevligt, säger hon.
13 år sedan landslagsdebuten börjar en ny vända för att nå medaljer för Schelin. Som trots all rutin känner av nerverna när premiären närmar sig.
– Jag brukar bli nervös, matchdagen oftast och lite gött nervöst för att man vet att det är något stort på gång, säger hon och menar att det finns utrymme för att tro på seger.
– Sverige har närmat sig Tyskland. Någonstans vill man ändå leva kvar i att fortsätter man att jobba får man resultat och lön för mödan. Ser man till matcherna vi har gjort i väldigt många mästerskap så är vi där. Man ska ha stolpe in men det krävs ett jobb för det också.