Det är alltså ingen fantasilön som lockat henne till föreningen, utan klubbkänsla, något som fler spelare borde ta efter om man lyssnar på Elin som varit mammaledig ett tag.
I och med spel i Tyresö kan hon ta med sig dottern Matilda i barnvagnen och knalla ner till träningen. En annan avgörande faktor är att hennes man Sebastion också skall jobba för Tyresö FF framöver.
Pengar brukar vara avgörande nuförtiden när man väljer klubb. Hur avgörande var det för dig?
– Inte alls, närheten till träningen och hemmaarenan var en stor avgörande fördel. Vi bor väldigt nära och har bara 2-3 minuter till plan, säger Elin.
Vad tror du blir skillnaden att spela hos en nykomling i Damallsvenskan mot i ett etablerat lag som AIK eller Djurgården?
– Jag trivdes bra i AIK, där jag spelade sist, men Tyresö blir bättre för familjesituationen. Dessutom gillar jag Tyresö som påminner lite i klubbstrukturen om min moderförening Älta IF. Det är mysigt och tryggt. Folk ifrån trakten sluter upp kring föreningen och det är bra tryck på läktaren när det är match.
Apropå pengar, du har hängt med i den senaste tidens diskussioner kring de damallsvenska klubbarnas ekonomiska svårigheter. Vad tycker du om det?
– Lönekraven har galopperat och det är dags att man gör något åt det inom föreningarna. Man får inte bilda kartell, men något måste göras för att stävja den ohållbara utvecklingen.
Det säger sig självt att de löner som unga spelare och etablerade spelare kräver inte är rimliga. Vad ska klubbarna betala med? Det är inte precis som herrallsvenskan där pengarna bara flyter in för att man är ett allsvenskt lag utan tvärtom, damfotbollsklubbarna har stora problem med att få ekonomin att gå ihop. Det måste man förtydliga så att spelarna förstår allvaret i situationen. Nä, man får gå tillbaka och det skall jag säga att det är inte många år sedan jag var glad över att erhålla ett busskort av klubben så jag kunde ta mig till träningen, säger Elin.
Så då är du och jag överens om att drivkraften måste komma ifrån spelarna själva och att man också måste få tillbaka klubbkänslan för att få större publik?
– Absolut. I Tyresö finns många unga spelare som fostrats i föreningen och har sitt hjärta i densamma. Så har väl alla börjat och drivkraften måste ligga i att bli en så bra fotbollspelare som möjligt. Sen vad gäller publiken kan man se på Piteå IF som haft ett fantastiskt publiktillströmning trots att det inte är ett topplag i Damallsvenskan. Nog tyder det på klubbkänsla och inget annat, avslutar Elin.