Matchen i Augsburg innehöll två lag som växlade chanser med varandra och sumpade en hel del på vägen. Det mästerskapsvana norska laget brukar annars vara bra på att prestera och till och med spela bättre än förväntat i VM.’
Den här gången inledde man dock med ett solklart undantag, det var stundtals alldeles ogenomtänkt när Norge gick till attack och alldeles för låg vilja att attackera motståndarna på den egna planhalvan.
Med andra ord, som här mittfältaren Ingvild Stenslands, var det en riktig premiärmatch det handlade om.
– Vi får vara glada för tre poäng, det var ingen stor match från vår sida, säkert lite premiärnerver och dåligt spel egentligen.
För Ingvild Stensland var VM-starten lika med en glad återkomst till fotbollen, för första gången på länge kunde hon spela 90 minuter.
Efter en ryggoperation i vintras återvände hon till klubblaget Lyon men fick inte vara med mer än på bänken i Champions League-finalen. Att hon däremot skulle missa en tävlingsmatch med Norge verkar mer otroligt.
När hon gick ut på plan med lagkaptensbindeln på onsdagen var det 21:a raka gången från start i mästerskapssammanhang.
– Det var väldigt skönt att vara tillbaka och få de första 90 minuterna, det var väl sju-åtta månader sedan sist, det får man vara nöjd med.
Fanns det risk att du skulle missa VM med ryggproblemen?
– Jag visste inte om det skulle hålla, men det har sett bra ut de senaste veckorna.
Jubel trots knackigt spel
Lite knackigt gick det allt mot Ekvatorialguinea också för den rutinerade 29-åringen. Närkamperna med Dorine gick inte alltid som planerat.
Men ändå kunde Norge jubla efter slutsignalen. Emelie Haavi, en fartfylld 19-åring som i första halvlek spelade till sig några av de bästa chanserna efter samspel med Isabelle Herlovsen fanns precis där en farlig striker ska vara i den 84:e minuten, bakom målvakten, redo att ta emot inlägg.
Efter Leni Laursen Kaurins kantpassning försökte både Ingvild Stensland och målvakten Miriam hoppa för att stöta till bollen. Miriam lyckades men det blev inte mer än en lös petning, bollen for vidare till Emmelie Haavi som tryckte upp den i nättaket.
– En ung och spännande spelare som var på rätt plats i rätt tid idag. Vi kan hoppas på mycket av henne framöver, sade Ingvild Stensland om lagkamraten som nu är i samma ålder som Cecilie Pedersen när hon fick sitt genombrott i EM i Finland.
Emelie Haavi kan vara en ny guldklimp för bearbetning i Eli Landsems landslag.
Något den norska förbundskaptenen snarast bör ge sig den på att bearbeta är det låga tempot, inte många lag kommer att ge utrymme till ett långa stunder så blodfattigt anfall. Norge dominerade i bollinnehav och hade 13-3 i hörnor men fick inte ut mycket av det övertaget.
Elise Thorsnes ville mycket medan Isabell Herlovsen borde ha kunnat få fler av sina skott på mål. Eli Landsem bytte både in och ut med Lene Mykjåland som drog upp en lättare skada.
Hjelmseth stark på skotten
Att det räckte för Norge mot Ekvatorialguinea kan man bland annat tacka målvakten Ingrid Hjelmseth för. Hon stod för flera bra räddningar när de afrikanska mästarna från 2008 gav sig på sin favoritsysselsättning oberäkneliga skott utifrån.
Omväxlande och oorganiserat var ledorden för dagen, bäst åskådliggjort av den enda spelaren som Ekvatorialguinea har i Europa. Anonman som kom till Jena 2008 sköt inledningsvis högt och lågt men allra mest långt bredvid och verkade alldeles för ivrig att visa publiken i Tyskland att hon kunde även i landslaget.
Det blev något bättre, enklare att tolka för medspelarna efter paus. Anonman var oftare inne i straffområdet och hotade, hade flera bra lägen att avgöra.
Ekvatorialguinea hade många spelare som ville vara med och avsluta och kom ur sin VM-premiär med plus för viljan men minus för strukturen.
Positivt var också att problemen inför turneringen, anklagelserna om att några av spelarna skulle vara män och ytterligare en avstängning på Jade Boho med den officiella anledningen att hon spelat för Spanien, inte verkade påverka spelet.
För det norska försvaret var det ingen merit att tre-fyra gånger släppa till frilägen.
– Ekvatorialguinea är ett bra lag, det visste vi. De är inte så dåliga som många vill ha det till ,man ska vara försiktig med att släppa förbi dem så många gånger. Det måste vi jobba vidare till de två kommande matcherna, sade Ingvild Stensland.
Öppet om OS-platsen efter första rundan
Norge var sist ut av de europeiska lagen som kämpar om de två europeiska OS-platser som står på spel, en är redan vikt för England. Skiljelinjen blir hur långt Frankrike, Norge, Sverige och Tyskland tar sig i turneringen och efter en match var spelad är det helt lika i OS-striden.
Tyskland möter Frankrike i gruppen och ett annat möte kan bli Sverige mot Norge i kvartsfinalen. Med liknande matchbilder, chanser men svårt att göra mål imponerade inget av lagen i sin första VM-match. Skillnaden på motståndet, Norge mötte ett bättre lag som kunde genomföra sina intentioner och kom till skott trots en inte helt klar linje i spelet, var påtaglig.
Hur ser du på chanserna att möta Sverige i kvarten?
– Det kan se ut som att det blir Sverige och det är alltid roliga matcher. Sverige är ett bra lag, man har väl ingen dröm-motståndare i en kvartsfinal heller, sade Ingvild Stensland som inte har något emot en repris från mötet i Helsingfors i EM.
– Vi har goda erfarenheter av Sverige så det är klart att vi det sätter lite i bakhuvudet, både på Sverige och på Norge, sade hon och avslutade med att precis som många andra i den första omgången uttrycka glädje för full pott trots en mindre lyckad insats.
– Vi vinner på en dålig dag, det får vi ändå vara nöjda med.